Faglinjer

Om dyrepasserlinjen

Få undervisning sammen med en dyrepasser i en zoologisk have med mere end 100 forskellige dyrearter.

Du kommer til at passe dyrene, få dit helt eget revir, skære og sortere frugt, fodre dyr, betjene publikum, samt rengøring af dyrenes områder. Du vil gå tæt sammen med dyrepasserne og lære, hvordan man varetager forskellige praktiske opgaver, der alle er nødvendige for, at dyrene trives.

Uddannelsen foregår henholdsvis i Glad Zoo og på Glad Fagskole, og er tilpasset den enkelte elev og foregår som udgangspunkt ved holddeling.

Tidligere har vi haft en specifik hestelinje, der er idag en del af dyrepasserlinjen.

Eleven vil ved uddannelsesstart få udleveret arbejdstøj og sikkerhedssko.

Hvad kan man lære

Hele forløbet vil foregå under beskyttede forhold, hvor eleven stille og roligt vil rykke egne grænser, og blive mere fortrolig med pleje og pasning af dyrene.

Elevens selvværd og selvtillid styrkes gennem faglig undervisning i blandt andet fodring, dyrekropssprog, stald - og terrarium teknik, miljø- og økosystem, publikumshåndtering, samt sygdom og sundhed.

Og vigtigst af alt - samarbejdet mellem mennesker og dyr.

Om Glad Fagskole

Glad Fagskole tilbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse – STU – inden for en række kreative og praktiske fag. Sammen med dig er vi gode til, at finde lige præcis det du kan, og uddanne dig så du kan blive endnu bedre. Det kan være alt fra en særlig faglig interesse til de personlige og sociale kvaliteter, der er en vigtig del af en aktivt voksenliv.

Når man tager en uddannelse skal man tages alvorligt og vi kan tilbyde dig en uddannelse med..

• HØJ FAGLIGHED OG PÆDAGOGISK KVALITET

• UDVIKLING OG KREATIVITET

• PROFESSIONELT UDSTYR

• PRAKTIK OG JOB

Med mulighed for at studere…

• DYREPASSER, HÅNDVÆRKER, ANLÆGSGARTNER & MEDIER.

Om anlægsgartnerlinjen

Som anlægsgartner i Glad Zoo regi, får man mulighed for at passe og vedligeholde de grønne arealer i Zoo parken.

Når vi anlægger nye områder vil du i samarbejde med gartnerne sørge for parkens planter, træer og buske.

I vinterperioden er der opgaver som beskæring af buske og træer, plante forårsløg, samle, sortere og tørre frø, beplantningen af tropehuset indendørs, samt ændring af eksisterende anlæg ved dyrene.

Eleverne erhverver certifikater til maskinparken.

Om Håndværkerlinjen

Arbejdet har sit primære udgangspunkt i Glad Zoo, men der vil også forekomme arbejdsopgaver på vores afdeling i Esbjerg, samt vores mediecenter.

Du vil komme til at arbejde indenfor tømrer-, el-, vvs- og murerfaget, hvor reparation, vedligeholdelse og nybyggerier er blandt de opgaver du vil blive bekendt med.

Praktikken foregår hos byens håndværkere.

På håndværkerlinjens individuelle modul er der træning i konstruktion, tegningsforståelse, samt matematik.

Vi har lavet samarbejdsaftale med en række håndværkere i Esbjerg og omegn.

Om medielinjen

Med udgangspunkt i elevernes egne ideer og virkelighed laver vi TV-projekter, som bliver grundlaget for undervisningen. Det betyder, at vi får et usædvanligt engageret miljø med meget motiverede elever, der elsker at se programmerne tage form og udvikle sig, mens de selv lærer teknik og metoder i processen.

Samarbejde og kommunikation er en naturlig forudsætning og derfor er tolerance og åbenhed en selvfølge.

Og så griner vi meget, for mange af vores produktioner er sjove og pudsige.

Hvad kan man lære

På Medielinjen undervises der i, at arbejde professionelt med TV-Produktion:
Vi brainstormer og udveksler idéer, diskuterer produktionsplaner, interviewteknik og research. Der udvælges et hold, hvor èn skal fotografere, en anden skal lave lyd, andre lys og nogle skal være tilrettelæggere.

På optagelse er vi måske ude på gader og stræder, hjemme hos fru Hansen eller til X-Factor finalen i Parken. Måske laver vi studie-optagelser med flere kameraer eller en fiktionsscene med skuespillere.

Vi prøver det hele og lærer de forskellige genrer og metoder.

Og vi arbejder sammen.

Indslag og produktioner vil blive vist på forskellige sociale medier.

Undervisningen veksler mellem teori og praktisk arbejde, screenings og udflugter.