Dyrepasser

Om dyrepasserlinjen

Få undervisning sammen med en dyrepasser i en zoologisk have med mere end 100 forskellige dyrearter.

Du kommer til at passe dyrene, få dit helt eget revir, skære og sortere frugt, fodre dyr, betjene publikum, samt rengøring af dyrenes områder. Du vil gå tæt sammen med dyrepasserne og lære, hvordan man varetager forskellige praktiske opgaver, der alle er nødvendige for, at dyrene trives.

Uddannelsen foregår henholdsvis i Glad Zoo og på Glad Fagskole, og er tilpasset den enkelte elev og foregår som udgangspunkt ved holddeling.

Tidligere har vi haft en specifik hestelinje, der er idag en del af dyrepasserlinjen.

Eleven vil ved uddannelsesstart få udleveret arbejdstøj og sikkerhedssko.

Hvad kan man lære

Hele forløbet vil foregå under beskyttede forhold, hvor eleven stille og roligt vil rykke egne grænser, og blive mere fortrolig med pleje og pasning af dyrene.

Elevens selvværd og selvtillid styrkes gennem faglig undervisning i blandt andet fodring, dyrekropssprog, stald - og terrarium teknik, miljø- og økosystem, publikumshåndtering, samt sygdom og sundhed.

Og vigtigst af alt - samarbejdet mellem mennesker og dyr.